kép elhalványodik

2014. november 9., vasárnap

Nyereménycsomag 1.

Sziasztok!
Ezt a bejegyzést a fejlécversenyünk első helyezettjének Leila W.-nek készítettük. Remélem meg vagy vele elégedve és még egyszer gratulálunk a remek munkádért. :)

Interjú:

1. Mit váltott ki belőled az eredmény? 
Nagy örömöt. Ez volt a negyedik fejlécversenyem, amire jelentkeztem, és szintén negyedik, amit meg is nyertem. Lehet egoistának fogok tűnni, de számítottam arra, hogy az első vagy második hely lesz az enyém. Sajnáltam, hogy kevesen jelentkeztek, alig volt pár "vetélytársam", de van ilyen. Mindenkinek megnéztem a blogját, és az egyetlen, akitől tartottam, az Liam volt. Mivel ő nincs is benne az eredményhirdetésben, gondolom nem küldött munkát, hisz tényleg szép fejléceket szokott csinálni.

2. Miért  jelentkeztél a versenyre?
Augusztus vége fele találtam rá a blogotokra, és sok volt a szabadidőm. Mindig is szerettem a versenyzést, de a blogversenyek nagyon nem nekem valók, így hát ilyeneken indulok inkább, ahol szerkeszteni kell.


3. Mióta szerkesztesz fejlécet? (vagy bármi mást)
Az első fejlécemet úgy... 13 éves koromban készíthettem. Akkoriban a különféle internetes neveldék megszállottja voltam, és egy ilyenen az egyik kedves barátomnak születésnapja közeledett. Készítettem fejlécet, elküldtem az adminnak, és nagyjából ennyi volt. Végül felkerült a rendes fejléc helyett, és sok pozitív visszajelzést kaptam rá. Utána évekig pihentettem a dolgot, és legközelebb 16 évesen álltam neki, mikor megnyitottam az első blogomat. Akkoriban néha csináltam barátaimnak is, de sose szerettem másnak készíteni.


4. Mi inspirál egy ilyen készítésekor?
Jó kérdés. Néha Cicámmal beszélem meg a témát, ha van ötlete, akkor ő segít benne, de sajnos nem tud rajzolni és szerkeszteni se, így csak megpróbálom elképzelni, aztán lesz ami lesz. Ha Cicus nincs a közelben, akkor vagy egy régebbi ötletemet szedem elő, vagy egyszerűen elkezdek a témában képeket keresni, és ha eszembe jut valami, akkor lerajzolom. Előbb-utóbb, de valamit mindig sikerül kihoznom belőle.


5. Írni is szeretsz vagy csak szerkesztgetsz?
Imádok írni, de nagyon lassan haladok velük.

6. Függ egy-egy munkádnak a témája a hangulatodtól?
Nem, egyáltalán nem.


7. Honnan tanultál meg ennyit a szerkesztésről?Youtube-on nézegettem videókat, ez segített. Több programot kipróbáltam, de az első, amit letöltöttem vált be igazán, közel hat éve dolgozom ezzel. Idő közben sikerült kiismernem a szerkesztőt, bár gondot okozott, hogy németes vagyok, és mikor tanultam a program használatát, az csak angol volt.

8. Van esetleg példaképed ebben a témakörben?
Nincs...


9. Hol találtál rá a versenyünkre?
Nem vagyok benne biztos, de szerintem egy blogos csoportban láttam meg a linket facebookon.


Kritika:  ♀ Bonyolult... ♂


Kinézet: Nem rossz, de nekem a fejléc nem annyira tetszik, nekem túl egyszerű és az alján van egy csík, ami lehet, hogy direkt van így, de engem zavar, hogy ennyire eltér. Azt javaslom készíts egy másikat, mert benned ennél több van, hiszen a versenyen is nagyon szép munkát végeztél. Aztán a háttér sem olyan rossz, de egy egyszínű képpel szerintem sokkal jobban nézne ki az egész blogod. Az elrendezés jó, de a "fülszöveg" modult raknám legfelülre és utána a többit. Egy nagyon pici hibát szeretnék még megemlíteni, hogy a párbeszédekben egyszer-egyszer beljebb kezdődik a mondat, mint a többinél. Végül pedig a betűk színe, mérete és típusa is megfelelő.

Történet: Nekem tetszik. Ez előtt még nem olvastam olyan blogot, amiben szerepel a 5SOS, de teljesen elnyerte a tetszésemet, főleg azzal, hogy egy nem hétköznapi témáról írsz, vagyis nem az a sablonszöveg megy benne, mint nagyon sok másik történetnél. Ami még tetszik, hogy nem múlt időben írsz, kifejtesz mindent és szépen megfogalmazod az egyes részleteket, ami a mai bloggervilágban már elengedhetetlen. A részek terjedelme jó és helyesírási hibád sem sok van és a legtöbbje gépelési hiba, de ezeket jó lenne, ha kijavítanád. A kisebb része pedig az, hogy a szavakat nem jól írod le, aminél a  szövegkörnyezet adja, hogy mire gondolsz, de teljesen mást írsz. (Pl.: felcserélsz betűket)

7.5/10

Remélem, hogy tudtam segíteni neked bármiben is és csak így tovább, hiszen remek bloggerina vagy. 


Blogajánló:
Egy lány, aki régóta nem a családjával él. Egy lány, kinek legféltettebb titkát csak legjobb barátnője ismer. Egy lány, akinek mindennap egy megpróbáltatás, ám lakótársának köszönhetően egy vakrandin találkozik egy sráccal, aki mindenben próbál kedvére tenni, hogy minél jobban érezze magát a társaságában. Gyorsan egy hullámhosszra jutnak, ami Kira számára  nagyon fontos volt, hiszen nehezen nyílik meg másokkal szemben. Mindeközben egy hatalmas titok is nyomja a vállát, amit csak akkor mondhat el, ha kellőképpen megbízik az emberekben. Vajon mi lehet Kira titka? Miért nem mondhatja el bárkinek? Kövesd figyelemmel a történet alakulását és minden kérdésre megkapod a választ.


Remélem mindennel meg vagy elégedve és mindenben tudtam neked segíteni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése